Verwarming & Sanitair, Badkamer, Warmtepompen, Zonnepanelen, Zink & Asfalt, Herstellingen & Onderhoud

Contacteer ons via sanitair.deneckere@telenet.be of op 0475 42 67 53.

Warmtepompen

Warmtepomp: warmte uit de natuur

Warmtepompen dragen bij tot een ecologische levensstijl en zorgen bovendien voor een fikse besparing op uw energiefactuur. Een warmtepomp verzamelt de energie in die van nature uit aanwezig is in onze omgeving. Deze hernieuwbare energie wordt door de warmtepomp omgezet in verwarmingswarmte of warmte voor de bereiding van warm water. Zelfs bij vriestemperaturen doet u met een warmtepompsysteem nog voordeel. Een warmtepomp in België is dus een zeer goede keuze.

De beste warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt: lucht/water, bodem/water, warmtepompboiler… Er is steeds wel eentje die bij uw woning, uw verwachtingen en uw verwarmingsnoden past. Dankzij een elektrische warmtepomp bent u niet afhankelijk van een leverancier van fossiele brandstoffen en zorgt uzelf voor uw warmte. Als u bovendien uw elektriciteit zelf opwekt via fotovoltaïsche zonnepanelen, bent u voor uw verwarming volledig onafhankelijk van energieleveranciers.

Hoe werkt een warmtepomp

De werking van warmtepompen is kort gezegd de volgende: een warmtepomp haalt de warmte uit de directe omgeving (de lucht of de grond). Die warmte wordt via een vloeistof in de warmtepomp gebracht. Daar wordt de warmte opgevoerd door de compressor en afgegeven aan het verwarmingswater (bv door de vloerverwarming). Om een optimale werking van de warmtepomp te garanderen, moet het vermogen goed berekend zijn en moet ze goed afgesteld zijn. Wij als vakmannen staan hiervoor garant.

Een warmtepomp kopen

Als u een warmtepomp koopt, dan bespaart u enorm op uw energiefactuur en draagt u uw steentje bij voor een ecologische wereld. Maar wist u ook dat het onderhoud van een warmtepomp erg beperkt is? Dat betekent een extra kostenbesparing. Bovendien ligt de levensduur van een warmtepomp doorgaans hoger dan die van andere verwarmingsbronnen.

Vraag gerust ons advies!